eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Manchester City szurkolói a pályán ünnepelnek, miután csapatuk megnyerte az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Aston Villa elleni mérkőzését Manchesterben.  A Manchester City öt év alatt negyedszer, összességében pedig nyolcadszor lett bajnok az angol labdarúgó-bajnokságban.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrew Yates

Nagy bajban lehet a Manchester City, a pénzügyeik miatt zajlik vizsgálat

Az angol labdarúgó Premier League bejelentése alapján a bajnokságban címvédő Manchester City képviselőinek független fegyelmi bizottság előtt kell megjelenniük, mert a gyanú szerint megsértették a liga pénzügyi szabályait.

A PL a közleményében hozzátette, a szabályszegések a 2009/2010-es idénytől egészen a 2017/2018-as szezonig bezárólag történhettek, és elsősorban a "pontos pénzügyi információk nyújtásával" vannak összefüggésben.

A manchesteri klubot azzal is vádolják, hogy a 2013/2014-es szezontól a 2017/2018-as idényig nem felelt meg a PL azon előírásának, mely szerint az angol egyesületeknek követniük kell az Európai Labdarúgó Szövetség pénzügyi fair play szabályzatát, valamint nem tartotta be a PL haszonra és fenntarthatóságra vonatkozó előírásait a 2015/2016-os idénytől a 2017/2018-asig.

"A fegyelmi bizottság tagjait a Premier League bírói testületének független elnöke nevezi ki, a meghallgatásokra pedig a nyilvánosság kizárásával kerül sor. A Premier League erre való tekintettel egyelőre nem kíván további kommentárt fűzni az ügyhöz" - olvasható a hétfői közleményben.

A szóban forgó időszak az első kilenc teljes idényt öleli fel a Manchester City egyesült arab emírségekbeli tulajdonosának megérkezése óta, melynek során a csapat háromszor, 2012-ben, 2014-ben és 2018-ban nyerte meg az angol bajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×