eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Vector of a businessman hand trying to reach money trap with dollar banknotes
Nyitókép: Feodora Chiosea/Getty Images

Menesztetettek egy ukrán miniszterhelyettest

400 ezer dolláros kenőpénz elfogadásán kapták rajta.

Menesztették Vaszil Lozinszkijt, az ukrán infrastrukturális, közösségi és területfejlesztési miniszter korrupcióval vádolt helyettesét – jelentette be Olekszandr Kubrakov tárcavezető.

"Az országos korrupcióellenes hivatal (NABU) és a korrupcióellenes különleges ügyészség (SzAP) munkatársai meghiúsították és felszámolták egy költségvetési források sikkasztásával foglalkozó szervezett bűnözői csoport tevékenységét. A bűnözők között volt az ukrán infrastrukturális, közösségi és területfejlesztési miniszter helyettese" - emelte ki Olakszandr Kubrakov, akit az UNIAN ukrán hírügynökség idézett.

A tavaly összevont minisztériumok vezetője szerint

Vaszil Lozinszkijt 400 ezer dolláros (146 millió forint) kenőpénz elfogadása során tetten érték.

Ezt a pénzt - a miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Olekszandr Kubrakov szerint - Vaszil Lozinszkij berendezések és műszaki eszközök túlzott árakon történő beszerzésére vonatkozó szerződések megkötésében játszott közreműködéséért kapta. Hozzátette, hogy maga a bűncselekmény 2022 szeptemberében történt.

Facebook-oldalán Olekszandr Kubrakov közölte azt is, hogy utasítást adott a minisztérium folyó projektjeinek ellenőrzésére, ideértve a költségvetési vagy külföldi támogatásban részesülő projekteket is.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×