eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nontherapeutic nicotine lozenges, nicotine pouches and nicotine gummies.
Nyitókép: Journal Of The American Academy

Nikotinos gumicukor hódít az amerikai gyerekeknél, a hatóság közbelép

A gyerekek számára vonzó, ízesített cukorka könnyen nikotinmérgezést okozhat – akár halálhoz is vezethet, ha kisgyermek fogyasztja el őket.

A tinédzserek számára is veszélyt jelenthetnek az illegálisan gyártott, ízesített cukorkák, melyek miatt az FDA, az amerikai gyógyszerészeti hatóság figyelmeztetésben is részesítette a floridai gyártót, a VPR Brandset. A szabályzó szervezet kutatásokra hivatkozott, melyek szerint ezek a termékek egyre népszerűbbekké válnak a középiskolások körében.

"A nikotinos gumicukor közegészségügyi válságot idéz elő nemzetünk fiataljai körében, különösen az új tanév kezdetén" – mondta Robert Califf, az FDA biztosa.

A gyártó azt állítja, dohánymentes nikotint tartalmaznak a rágók,

ugyanúgy, ahogyan az új generációs dohánytermékek gyártói is azzal népszerűsítik termékeiket az utóbbi években, hogy azok szintetikus nikotinnal készülnek.

A gyártó VPR Brands képviselője nem kommentálta az NBC megkeresését követően a történteket. A cég 15 napot kapott arra, hogy szüntesse meg a jogsértő állapotot. Az FDA szerint a cég nem kért engedélyt a termék reklámozására, az FDA felszólítása pedig ugyan nem jelent jogi kötelezettséget, akár bíróság elé is vihetik az ügyet.

Az FDA igyekszik

visszaszorítani az új típusú dohánytermékek fogyasztását

a tinédzserek körében, egyelőre vegyes eredményekkel. Az e-cigaretták utáni második legnagyobb mennyiségben fogyasztott dohánytermék az ízesített gumicukor jelenleg.

Az FDA jelenleg erős nyomás alatt áll, miután a múlt hónapban bejelentette, hogy elmulasztotta azt a határidőt, amelyig több ezer nem engedélyezett szintetikus nikotinterméket kellett volna eltávolítania a piacról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×