eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/PAP/Wojtek Jargilo

Oroszország Lvivnél külföldi fegyverszállítmányokat semmisített meg

Az orosz védelmi tárca szóvivője számolt be az orosz légierő műveletéről.

Precíziós levegő-föld rakétákkal semmisítette meg az orosz légierő Lviv térségében az ukrán fegyveres erők logisztikai parancsnoksága 124. egyesített logisztikai támogató központját, benne az elmúlt hat nap alatt beérkezett külföldi fegyverszállítmányokkal - jelentette ki hétfő esti hadijelentésben Igor Konasenkov vezérőrnagy.

Konasenkov szerint az orosz légierő nagypontosságú rakétákkal 16 ukrán katonai létesítményt pusztított el, köztük egy nagy lőszerraktárt is a Kijev környéki Vaszilkiv település közelében. Emellett orosz harci gépek 84 katonai létesítményre mértek csapást, köztük Dnyipróban egy Tocska-U harcászati rakéta-robbanófejeket javító üzemre. A rakétaerők és a tüzérség egységei a hadijelentés értelmében 331 katonai létesítményre mértek csapást.

A tábornok azt mondta, hogy a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 139 repülőgépet, 483 drónt, 250 légvédelmi rakétarendszert, 2337 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 254 rakéta-sorozatvetőt, 1009 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2196 speciális katonai járművet veszítettek.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×