eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Érdekes kísérlet a járvány közepette: 187 embert küldenek nyaralni

A kezdeményezés célja, hogy kiderüljön, megvalósítható-e a nemzetközi turizmus a járvány idején.

Egy holland utazási iroda 187 embert visz el egy nyolcnapos görögországi nyaralásra, a kezdeményezés célja, hogy kiderüljön, megvalósítható-e a nemzetközi turizmus a járvány idején – írja a Travelo.hu. A kiválasztott jelentkezők fejenként 399 euróért (körülbelül 145 ezer forint) all inclusive kiránduláson vehetnek részt Rodosz szigetén, viszont az üdülőhelyet nem hagyhatják el, és hazatérve 10 nap karantén várhat rájuk.

A holland kormány támogatásával zajló kísérletre így is több mint 25 ezer ember jelentkezett, az ország jelenleg egyébként ezen kívül nem javasolja a külföldi utazásokat.

A lap megjegyzi, persze, felmerülhet a kérdés, hogy a járvány tombolását látva mennyire felelős döntés még egy ilyen, ellenőrzött formában történő utazás is, mindenesetre az ehhez hasonló kísérletek segíthetnek annak eldöntésében, hogy van-e Covid-biztos módja az utazásnak a járvány idején.

A cég az egész útra vonatkozóan biztonsági irányelveket dolgozott ki, amelyeket a holland közegészségügyi ügynökség, a RIVM is jóváhagyott. A turisták egy csak nekik fenntartott rodoszi szállodát vehetnek igénybe, ahol rajtuk és a személyzeten kívül nem tartózkodik más. Használhatják a szálloda medencéit és éttermeit, de a tengerpartra nem mehetnek ki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×