eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Rotterdam, 2016. május 24.A Harmony of the Seas, a világ legnagyobb óceánjáró kirándulóhajója érkezik Rotterdam kikötőjébe 2016. május 24-én. A 362 méter hosszú és 66 méter széles, a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes hajó a Royal Caribbean Cruises amerikai társaság számára épült 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (kb. 315 milliárd forint). A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája. (MTI/EPA/Lex van Lieshout)
Nyitókép: MTI/EPA/Lex van Lieshout

Ennyi heroinnal még soha, senki nem bukott le

Nem akármi közé rejtették: himalájai só volt a "fedőanyag".

Rekordmennyiségű, több mint másfél tonna heroint foglaltak le februárban Rotterdam kikötőjében egy Pakisztánból érkezett konténerben - közölte a holland ügyészség kedden.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a kábítószert a vámhatóság emberei himalájai só közé rejtve találták meg a konténerben. Hozzátette, hogy az ügyben szorosan együttműködtek a brit bűnüldözési hatóságokkal.

A lefoglalt drog értéke mintegy 45 millió euró (16 milliárd forint).

A brit bűnüldözési hatóságok közlése szerint holland kollégáik öt gyanúsítottat fogtak el az ügyben, akik közül három embert továbbra is őrizetben tartanak. A nyomozás még nem zárult le.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×