eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Donald Trump amerikai elnök szájmaszkot visel a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Hekkerek írták át Donald Trump honlapját

Meghekkelték és elcsúfították az amerikai elnök kampányának hivatalos honlapját.

Az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse szerint a hekkerek nem fértek hozzá érdemleges vagy bizalmas információkhoz, mert ezeket nem a honlapon tárolják. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A Politico című lap információi szerint a kiberbűnözők azt állították, hogy olyan bizalmas információkhoz jutottak a honlapról, melyek azt bizonyítják, hogy az amerikai elnök "érintett a koronavírus-járvány eredetében", és együttműködik "a 2020-as választásokat manipuláló külföldi szereplőkkel".

A számítógépes bűnözők kriptovalutát kértek két különböző virtuális címre: az egyikre azoktól, akik az állítólagos információkhoz hozzá akarnak férni, a másikra pedig azoktól, akik meg akarják akadályozni az információk nyilvánosságra hozatalát.

Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója a Twitteren megerősítette, hogy a honlapon nem voltak érzékeny adatok.

Helyi idő szerint kedd éjjelig még nem kerültek nyilvánosságra információk arról, hogy kik irányíthatták a számítógépes támadást. Elemzők szerint azonban abból, hogy kriptovalutát kértek, az tűnik ki, hogy a hekkerek valószínűsíthetően nem valamely külföldi állam megbízásából cselekedtek.

Közben zajlik a kampány, Trump a gazdaságot és járványügyi kérdéseket előtérbe helyezve kampányolt a középnyugati államokban, Michiganben, Wisconsinban és Nebraskában, és tőle külön vett részt egy kampányrendezvényen a first lady Pennsylvaniában.

„A republikánusokra leadott szavazat az amerikai álomra leadott szavazat" – mondta Trump.

E három középnyugati államban négy évvel ezelőtt - az elemzők nagy meglepetésére - Trump aratott győzelmet Hillary Clintonnal, a demokraták akkori elnökjelöltjével szemben. A legutóbbi felmérések szerint Michiganben és Wisconsinban pillanatnyilag Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje áll jobban.

Melania Trump a pennsylvaniai Lancesterhez közeli Atglenben Joe Bident bírálta, szocialistának minősítve a programját.

Kedden külön kampányolt Joe Biden felesége is. Jill Biden az északkeleti Maine államban a demokrata párti szenátorjelölt mellett korteskedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×