eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels.com

Medvetámadás miatt riadóztattak a japánok

Magasabb fokozatra emelték az október elseje óta érvényben lévő medveriadót Niigata japán kormányzóságban, miután belehalt medvetámadásban elszenvedett súlyos sérüléseibe egy idős asszony.

A 73 éves Szaito Takako a földjén dolgozott október 1-jén Szekikava faluban, amikor medvetámadás érte. Egy szomszédja talált rá a vérben fekvő, eszméletlen asszonyra, aki vasárnap a kórházban belehalt súlyos fej- és arcsérüléseibe. A hatóságok még a támadás napján életbe léptették a frissen létrehozott medveriasztási rendszer első fokozatát, amelyet hétfőn magasabb szintre emeltek.

A megemelt medveriadóban

sűrítik a rendőrök és polgárőrök járőrözéseit, és szórólapokon tájékoztatják a lakosságot

arról, miként előzhetik meg vagy élhetik túl sértetlenül az esetleges medvetámadásokat.

A 73 éves nő volt az első halálos áldozat 2001 októbere óta a Japán-tenger partján fekvő kormányzóságban, ahol április óta kilenc embert ért medvetámadás.

Niigatában sok örvösmedve él, helyi lakosok több mint 700 medveészlelést jelentettek április és szeptember között.

A vadon élő fák, köztük főleg a bükk szokásosnál kisebb termése lehet a fő oka annak, hogy a hegyek közt élő ragadozók élelem után kutatva a korábbinál jobban megközelítik a lakott településeket téli álmuk megkezdése előtt.

Ember és medve szaporodó találkozásainak okai közt lehet az is, hogy a medvelakta övezetek közelében fekvő, elöregedőben és elnéptelendőben lévő falvak vonzzák az állatokat, továbbá az, hogy kirándulás vagy gombaszedés közben egyre többen térnek be a medvék felségterületére.

Vasárnap kora reggel két 70-es éveiben járó nőt sebesített meg medve

Minamiuonuma városban, egyiküket a földjén dolgozva, a másikat séta közben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×