eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A vásárlók közötti biztonságos távolságra figyelmeztető felirat egy élelmiszerbolt padlóján a hollandiai Engelenben 2020. március 24-én. Az országban 4749 koronavírusos beteget tartanak nyilván és 213-ra emelkedett az elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar

Megtorpant a magyar kiskereskedelem

Augusztusban a nyers adat szerint 1,2 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 0,7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónapban, júliusban az áprilisi mélyponthoz viszonyítva 10,6 százalékpont javulással, szerény 0,4 százalékos éves emelkedést mért a KSH a második negyedévi 4,1 százalékos visszaesést követően.

Augusztusban az iparcikkek javarészét árusító nem élelmiszer kiskereskedelmi üzletekben 1,2 százalékkal nőtt a forgalom éves összevetésben, a júliusi 0,4 százalékot követően, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,5 százalékkal csökkent a kereslet az előző hónapban mért 7,0 százalékos visszaesés után. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben a változatlan áron számolt forgalom lényegében megegyezett a tavaly augusztusival – 0,2 százalékkal maradt el tőle – az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első nyolc hónapjában 0,9 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×