eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla
Szájmaszkos tanuló tankönyvekkel a bukaresti George Enescu zeneiskolában az első tanítási napon, 2020. szeptember 14-én. A koronavírus-járvány miatt különleges egészségügyi védőintézkedések mellett kezdődik meg a tanítás Romániában.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Szomorú rekord Romániában

Romániában az utóbbi napon újabb több mint 1349 embernél mutatták ki a koronavírust, miután a kiértékelt koronavírus-tesztek közül csaknem minden ötödik pozitívnak bizonyult - derült ki a stratégiai kommunikációs törzs jelentéséből.

A hétfőn regisztrált több mint 21 százalékkal megdőlt a pozitív tesztek arányának eddigi, a járvány első napjaiban regisztrált rekordja.

A hétfőkön a hétköznapi átlagnál mindig jóval kisebb számú - jelen esetben 6200-nál kevesebb - vasárnapi teszt kiértékelése szerepel a GCS jelentésében. Az viszont már két hónapja nem fordult elő, hogy hétfőn a napi esetszám meghaladja az ezret.

A pozitív tesztek aránya nemcsak hétvégén, hanem a hétköznaponként elvégzett napi 22-24 ezer teszt kiértékelése során is már több mint két hónapja rendszeresen meghaladja az öt százalékot, a múlt héten pedig - egyetlen nap kivétellel - már a hat százalékot is meghaladta.

Romániában gyorsuló ütemben terjed a járvány,

az ismert aktív fertőzöttek száma pedig a húszezret közelíti. Egyre növekszik - hétfőn ismét meghaladta a 7500-at - a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, a súlyos eseteké pedig újabb rekordot döntött: jelenleg 557 koronavírusos beteget ápolnak intenzív osztályon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×