eur:
395.43
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Védőöltözetet viselő köztisztasági dolgozók indulnak, hogy lakóépületeket fertőtlenítsenek a koronavírus-járvány idején Bukarestben 2020. május 22-én, a háttérben egy kerékpáros. A bukaresti önkormányzat ettől a naptól kezdve hét nagy kiterjedésű sétálóövezetet alakított ki a belvárosban, hogy legyen hol sétálniuk a járványügyi korlátozások miatt egyéb szabadidős tevékenységek híján maradt bukarestieknek.     Romania loosened a number of lockdown measures imposed two months ago to limit the spread of the COVID-19 infections, but kept social distancing and to wear a face mask while indoors on or public transport.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Koronavírus - szomorú uniós listát vezet Románia

Az utóbbi két hét átlagában például hétszerese a román adat az uniós átlagnak. Közben ismét gyorsulva terjed a járvány.

Romániában újabb 1298 koronavírus-fertőzöttről számolt be szerdán a stratégiai kommunikációs törzs, ezzel megközelítette a 90 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

A szerdai növekmény 12 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát, tehát a fertőzés terjedésének gyorsulását jelzi négy olyan nap után, amikor a fertőzésszám elmaradt a kéthetes átlagtól.

Romániában a napi fertőzésszám görbéje egy heti rendszerességgel ismétlődő fűrészfog formát mutat, amely hét közepén, amikor több mint 22 ezer tesztet végeznek két-háromszázzal meghaladja, az átlagosnak számító 1200-at, a hétvégén, amikor két nap alatt értékelnek ki ugyanennyi tesztet, a fertőzésszám rendre ezer alá esik.

A szerdai jelentés szerint az utóbbi napon újabb 40 koronavírusos beteg vesztette életét, ezzel 3721-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az Európai Unión belül lakosságarányosan Romániában a legmagasabb a koronavírus-fertőzésnek tulajdonítható elhalálozási ráta. Az utóbbi két hétben Romániában minden egymillió lakosra 31 koronavírus-haláleset jutott, ami több mint hétszerese az európai uniós átlagnak.

Romániában jelenleg több mint 47 ezerre tehető az ismert aktív fertőzöttek száma, közülük 7147-et kezelnek kórházban, 519 súlyos beteget pedig intenzív osztályon ápolnak.

Szerdán 33 553 fertőzésgyanús ember otthoni karanténban várta a betegség lappangási idejének leteltét.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×