INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

németország

adat

Az egyik tűzoltó orrából vesz vizsgálati mintát egy vöröskeresztes önténtes a Drezdában létesített autós tesztállomás megnyitásának napján, 2020. április 15-én, a koronavírus-járvány idején. Németországban 132 210 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 3495-en életüket veszítették.

Harmadik napja regisztráltak ezernél több új fertőzöttet Németországban

Infostart / MTI

Csütörtökön lépte át először az ezres határt a Covid-19-betegek száma (1045), legutóbb május 9-én volt erre példa. Pénteken 1147 új esetet regisztráltak. Az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, és tizenkettővel a halálos áldozatok száma

Az újonnan regisztrált fertőzöttekkel és az újabb elhunytakkal együtt 215 336 fertőzöttje és 9195 halálos áldozata van a koronavírusnak a 83 millió lakosú országban.

A koronavírus reprodukciós rátája 0,9-ről 1,16-ra nőtt. A ráta, amely azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, a tíz nappal korábbi állapotokat tükrözi. A Robert Koch német közegészségügyi intézet közleményében hangsúlyozta, hogy 1 alatt kell tartani az arányt ahhoz, hogy alábbhagyjon a járvány terjedése.

Július vége óta újra emelkedik a napi új fertőzöttek száma, bár egyelőre meg sem közelíti az április eleji csúcsot, amikor több mint hatezer új esetet regisztráltak naponta. Az összes fertőzöttből a gyógyultak és a halottak számának kivonásával kiszámított

aktív fertőzők száma is hetek óta növekszik.

A szakértőket aggasztja, hogy - szemben a korábbiakkal - a fertőzések nem köthetők egy-egy góchoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány.

Emiatt sokkal nehezebb lesz regionális óvintézkedésekkel megfékezni a koronavírust.

Németország több tartományában a következő héten megkezdődik az iskola, ami kedvezhet a járvány terjedésének. A kockázatos területekről hazatérő nyaralók is potenciális veszélyforrást jelentenek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Jens Meyer
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018