INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

ciprus

koronavírus

maszk

Újabb ország szigorít a maszkviselésen

Újabb ország szigorít a maszkviselésen

Infostart / MTI

Kötelező lesz Cipruson a szájat és az orrot eltakaró maszk viselete a forgalmas beltéri helyeken, a hatóságok pedig több koronavírus-tesztet fognak elvégezni az ország két legfontosabb repülőterén - jelentette be Konsztantinosz Joannu egészségügyi miniszter.

A péntek éjfélkor hatályba lépő rendelkezés értelmében kötelező lesz maszkot hordani a bankokban, bevásárlóközpontokban és templomokban is, a repülőtéri, véletlenszerű tesztelések számát pedig napi 600-ról 1000-re növelik, és kiemelten figyelnek majd a hazatérő ciprusi állampolgárokra.

Azokat, akik nem tartják be a maszkviselésre vonatkozó rendelkezést, 300 euróra (körülbelül 100 ezer forint) büntetik.

További korlátozásokat vezetnek be mindemellett a tengerparti, turisták körében népszerű Limassol városában.

Az elmúlt héten az országban ismét nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, Joannu pedig úgy vélte, ez annak köszönhető, hogy a korábbi javuló tendencia miatt sokan elbízták magukat, és már nem törődtek a járványügyi rendelkezésekkel.

A miniszter hozzátette, nem lát esélyt arra, hogy teljesen megszabaduljanak a vírustól, az oltás kifejlesztéséig csak arra képesek, hogy a fertőzések számát alacsonyan tartsák.

Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben az emberek nem tartják be a rendelkezéseket, újabb, a gazdaságot is súlyosan érintő korlátozásokat vezethetnek be.

A megosztott sziget déli részén fekvő, körülbelül 870 ezres, nemzetközileg elismert Cipruson 1084 fertőzöttet tartanak nyilván, a vírus okozta Covid-19 betegségbe 26-an haltak bele.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018