eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkos járókelők egy tokiói bevásárlóutcában 2020. július 3-án. A hatóságok 124 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek a nap folyamán, ez a legmagasabb szám az elmúlt két hónapban.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Tovább romlik a koronavírusjárvány-helyzet szerte a világban

Romániában már 50 ezernél is is több az azonosított beteg, nincs lassulás Ukrajnában sem és ismét rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Japánban.

Romániában csaknem 1300 embernél mutatták ki az utóbbi egy napban a koronavírust, ezzel meghaladta az ötvenezret a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. 24 óra alatt 39 koronavírusos beteg vesztette életét, ezzel 2343-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Továbbra is gyorsan terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, egymást követő harmadik napja regisztráltak ezer fölött új beteget, a kórházi ellátásra szorulók száma is rekordot döntött - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter tájékoztatójából.

Ismét rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Japánban: 24 óra alatt 1574 emberről bizonyosodott be, hogy hordozza a vírust. A szigetországban negyedik napja dől meg egymás után a napi csúcs. Pénteki adatok szerint Japánban eddig 37 035-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól és 1026-an haltak bele.

Először halt meg koronavírusos beteg Vietnámban.

Az áldozat egy hetvenéves férfi. Vietnámban csaknem száz fertőzésmentes nap után nemrégiben bukkant fel ismét a kórokozó. A hatóságok 45 új esetet regisztráltak.

Ausztráliában a koronavírus-fertőzöttek negyedéről kiderült, hogy nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, nem maradt házi karanténban - közölte újságírókkal a járványügyi szempontból legrosszabb helyzetben lévő ausztráliai állam, Victoria miniszterelnöke. Az egészségügyi hatóságok az utóbbi két nap járványügyi ellenőrzései során megállapították, hogy több mint ötszáz olyan ember közül, akinek pozitív lett a tesztje, és emiatt karanténra kötelezték, 130 nem maradt otthon, hanem bejárt a munkahelyére, illetve munkán kívül is emberek közé ment.

Ismét rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma a Fülöp-szigeteken, az ország egészségügyi minisztériuma 4603 új esetet jelentett, ez második napja a legnagyobb szám a délkelet-ázsiai térségben. A minisztérium közleménye szerint Fülöp-szigeteken ezzel 93 354-re emelkedett a fertőzöttek száma, a Covid-19 betegségbe 2023-an haltak bele.

Irán szombattól nem enged be turistákat az országba a koronavírus-járvány újbóli felerősödése miatt.

Az iráni egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a megelőző 24 órában 226 ember halt bele a SARS-Cov-2 koronavírus okozta Covid-19 légzőszervi betegségbe vagy annak szövődményeibe, ezzel 16 569-re nőtt a járványban elhunytak száma. A fertőzöttek napi száma több mint 2600-zal nőtt, összességében pedig már meghaladta a 300 ezret.

Még nincs végleges vakcina a koronavírus ellen

Japán előre rendelt 120 millió adagot a koronavírus ellen az amerikai Pfizer és a német BioNtech vállalatok kísérleti vakcinájából - jelentette be a két cég. A megállapodás szerint a szigetországnak 2021 első felében kell megkapnia a szállítmányt. Korábban az Egyesült Államok is rendelt 100 milliót a kísérleti oltóanyagból csaknem kétmilliárd dollárért. A világon még nincs végleges vakcina a koronavírus ellen, viszont 150 kikísérletezése folyik, ezek különböző stádiumokban vannak, a Pfizer és a BioNTech vakcinája igen előrehaladottban. Hétfőn kezdődött meg tesztelése nagyszámú alanyon.

Belehalt a koronavírus okozta Covid-19 betegségben Perrance Shiri zimbabwei agrárminiszter - jelentette be Emmerson Mnangagwa államfő. Pozitív lett a brazil elnök, Jair Bolsonaro feleségének koronavírus-tesztje, öt nappal az után, hogy az államfő bejelentette magáról, hogy kigyógyult a vírus okozta Covid-19 betegségből. A brazil tájékoztatási minisztérium közlése szerint a first lady, Michelle Bolsonaro jól van, és a pozitív teszt után követni fogja az előírt protokollt.

A világon 17 297 276 ember fertőződött már meg járványban, a halálos áldozatok száma 673 171, a gyógyultaké pedig 10 132 579 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Egy nappal korábban még 17 029 155 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 667 011, a gyógyultaké pedig 9 948 163 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×