eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Van, ahol influenza elleni oltással készülnek a második hullámra

A koronavírus-járvány esetleges második hulláma előtt tömeges, elsősorban a kockázati csoportokat érintő influenza elleni oltást fontolgatnak Lengyelországban - közölte Waldemar Kraska lengyel egészségügyi miniszterhelyettes.

A lengyel egészségügyi tárca idén 1,5 millió vakcinát rendelt az őszi influenzajárvány megelőzésére - közölte Kraska az RMF FM kereskedelmi rádióban, hozzátéve, hogy a megfelelő érdeklődés esetén több oltóanyagot is beszerezhetnek.

Elmondta: az influenza elleni tömeges - bár nem kötelező - oltásokat fontolgatja az a szakértői csoport, amelyet az egészségügyi tárca kötelékében a koronavírus-járvány esetleges második hullámának kezelésére felállítottak.

Utalva arra, hogy a második járványhullám egybeeshet az influenzajárvánnyal, Kraska kívánatosnak nevezte, hogy a fő kockázati csoportokba tartozók - egészségügyi dolgozók, 65 évnél idősebbek, gondozóotthonok lakói - influenza elleni oltásban részesüljenek.

Az oltások költségeinek fedezéséről Kraska nem nyilatkozott egyértelműen, de reményét fejezte ki, hogy minél szélesebb körű sikerül majd hozzáférést biztosítani.

A vakcinák árát sok önkormányzat, több vállalat vezetése át akarja vállalni

- tette hozzá.

Lengyelországban stabil a járvány szintje, a napi növekmények nem mutatnak lényeges eltéréseket. Hétfőn 337 új koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami július 21. óta a legalacsonyabb adat. Öt fertőzött, más betegségekben is szenvedő ember elhunyt. Jelenleg 10 ezer 546 az aktív esetek száma, közülük 777, általában tünetmentes fertőzést a sziléziai bányavidéken tartanak számon. A fertőzöttek közül 32 ezer 856-an felgyógyultak. Eddig 1676 koronavírussal megfertőzött ember hunyt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×