eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkos férfi megy sintó szentélykapuk, eredeti nevén torii-k között a kiotói Fusimi Inari-nagyszentélyben 2020. május 13-án. Abe Sindzó japán kormányfő május 31-ig hosszabbította meg a járvány miatt kihirdetett szükségállapotot a szigetországban.
Nyitókép: MTI/EPA/Kurokava Dai

Ijesztő fordulatot vett a koronavírus Japánban

Egyre több a koronavírus-fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban, ahol immár ötödik egymást követő napja száz fölött van a napi új, bizonyított esetek száma.

Hétfőre 102 újabb fertőzöttet jegyeztek fel, és közülük 72-en húszas és harmincas éveikben járnak, azaz csupán 30 százalék az idősebbek aránya. Harmincöt fertőzött nagy valószínűséggel a város központjának éjszakai szórakozóhelyein kapta el a vírust, 42 esetében viszont nem tudni, hogy hol, kitől.

A 14 milliós lélekszámú Tokió kormányzata felszólította a lakosságot arra, hogy legyen különösen óvatos a belvárosban, és tartózkodjon a szükségtelen közlekedéstől. A japán fővárosban hétfő esti adat szerint eddig 6867-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, a legtöbben Japán 47 prefektúrája közül. A szigetország fertőzöttjeinek nagyjából a harmada tokiói.

Ami Japán egészét illeti, az egészségügyi minisztérium - ugyancsak hétfő este közzétett - adatai szerint négy híján húszezerre nőtt a fertőzöttek száma, a ragály miatt eddig 991-en haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×