INFORÁDIÓ 
2019. március 26. kedd
Emánuel

európai bizottság

soros györgy

frans timmermans

Brüsszel, 2017. június 1. Az Európai Bizottság által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke vitaindító beszédet mond az Európai Bizottság által szervezett 17. Brüsszeli Gazdasági Fórumon Brüsszelben 2017. június 1-jén. (MTI/Európai Bizottság/Jennifer Jacquemart)

Az EB alelnökével tárgyalt Soros György

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Az Európai Bizottság ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ez vonatkozik a civil szervezetek képviselőinek látogatására is - jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján Soros György hétfői látogatásáról. Szijjártó Péter szerint Soros azért tárgyal Brüsszelben, mert meg akarja büntetni a magyar embereket.

A szóvivő a magyar származású amerikai milliárdosnak az uniós bizottság alelnökével folytatott megbeszéléséről annyit mondott, hogy a biztosokkal tartott találkozó ténye minden esetben nyilvános. Hozzáférhető az interneten is elérhető bizottsági naptárban is.

"Az Európai Bizottság ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ez vonatkozik a civil szervezetek képviselőinek látogatására is. Emellett a legnagyobb átláthatóság pártján áll, nincs takargatnivalója"

- jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján hétfőn.

Megjegyezte, hogy a bizottság múlt pénteken már nyilatkozott Soros György brüsszeli megbeszéléseiről. Akkor elhangzott, hogy Soros György és Frans Timmermans nagyon régóta ismerik egymást, és rendszeresen folytatnak egyeztetéseket az Európai Uniót érintő témákról.

Az eszmecserék az EB álláspontja szerint egyebek mellett arra adnak lehetőséget, hogy megbeszéljék, hogyan lehetséges összetartani az uniós tagországokat.

Frans Timmermans még február elején egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Soros Györggyel folytatott mintegy 20 éve tartó együttműködés előremutató. Kifejtette, hogy ezeken a megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség. A tárgyalások alkalmával rendszerint szó esik arról, hogy hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Timmermans szerint ez nagy feladat, és Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát Soros György is.

Szijjártó Péter: Soros meg akarja büntetni a magyar embereket

Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A Frans Timmermanssal folytatott tárgyalásokról azt mondta, hogy mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.

Nyitókép: Jennifer Jacquemart

Kapcsolódó hang

Soros György Brüsszelben
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018