eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla
Elképesztő videók: így rengett a föld Mexikóban

Elképesztő videók: így rengett a föld Mexikóban

Cunamiriadót rendelt el Mexikó csendes-óceáni partvidékére a Csendes-óceáni Cunamijelző Központ a Mexikó déli részénél (helyi idő szerint) nem sokkal éjfél előtt bekövetkezett, legalább 8,1-es erősségű földrengés után. A földrengésnek az első közlések szerint legkevesebb hat halálos áldozata van.

Három Chiapas szövetségi államban, amelyhez a legközelebb volt a rengés középpontja a Csendes-óceánban. Manuel Valesco kormányzó egy tévének nyilatkozva elmondta, hogy az esetek San Cristóbal de las Casas városban történtek. A három ember között van két nő, akikre rádőlt egy fal. A rengés sok lakóház mellett megrongált több iskolát és kórházat is - mondta.

Másik két eset a Chiapastól északra fekvő Tabasco államban történt Arturo Nunez kormányzó bejelentése szerint. Az egyik emberre rádőlt egy fal. A másik áldozat egy csecsemő, aki kórházban halt meg, mert az épületben megszűnt az áramszolgáltatás, emiatt leállt a gyermek életben tartásához szükséges ventillátor - mondta.

A szomszédos Guatemalában is erős volt a földrengés hatása, és Jimmy Morales elnök bejelentette, hogy legkevesebb egy ember meghalt.

A csendes-óceáni központ szerint egy méter magas víztömeg érte el Mexikó partjait Salina Cruz városnál, amely a Chiapastól nyugatra lévő Oaxaca államban van. Ennél alacsonyabb hullámokat mértek sok más helyen. A cunami keltette egyméteres hullámok zúdulhatnak még Ecuador, Salvador és Guatemala partjaira is a központ szerint. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×