eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump megfenyegette Magyarországot is

Donald Trump megfenyegette Magyarországot is

Az amerikai elnök Twitter-üzenetben fenyegetett meg minden országot, amelyik kereskedelmi kapcsolatot tart fenne Észak-Koreával. Az érintett 82 ország között ott van Magyarország is.

Magyarországgal is megszakíthatja a kereskedelmi kapcsolatokat az Egyesült Államok, legalábbis ha Washington beváltja Donald Trump legújabb fenyegetését. Az amerikai elnök a legújabb észak-koreai rakétateszt után azt posztolta a Twitterre, az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy

minden olyan országgal megszakítja a kereskedelmet, amely Észak-Koreával üzleti kapcsolatban van.

A hvg.hu szerint Magyarország is közéjük tartozik, mert az észak-koreai külgazdasági hivatal 2016-os összesítése szerint hazánk rajta van azon a 82 országból álló listán, amely a kereskedelmi partnereket tartalmazza.

Magyarország részesedése elenyésző: 2016-ban mindössze 13 ezer dollárnyi kereskedelmet regisztráltak, ami a lista 76. helyéhez volt elegendő. A KSH szerint 2016-ban 7,5 ezer dollárnyi árut exportáltunk, import pedig nem volt.

A 6,5 milliárd dolláros forgalom több mint 92 százalékát Kínával bonyolította le a diktatúra. Egy százalék fölé (1,2 százalék) az ázsiai nagyhatalmon kívül csak Oroszország tornázta külkereskedelmét.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×