eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Kiterjesztenék a laptoptilalmat Európára is a repülőkön

Kiterjesztenék a laptoptilalmat Európára is a repülőkön

Kiterjesztetné az Egyesült Államok a laptoptilalmat a repülőgépek utasterében Európára is - idézte a Reuters cikkét a HVG.hu.

A biztonsági intézkedés eddig csak az egyes muszlim többségű országokból, illetve Törökországból Amerikába tartó járatokat érintette, de a washingtoni kormány kiterjesztené - számolt be a HVG.hu.

A márciusban bevezetett biztonsági intézkedés eddig csak egyes afrikai és ázsiai muszlim többségű országokat, illetve Törökországot érintette. A laptopokat azért nem lehet többé fölvinni a gépekre, mert azokban viszonylag könnyű robbanószerkezetet elrejteni. 

A Reuters most hivatalos, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írja, hogy egyes európai országokból érkező gépeknél is tiltanák a számítógépek használatát a fedélzeten. Az új szabályt hamarosan bejelenthetik Washingtonban. A kiterjesztett intézkedés érintené a United Airlines, a Delta Air Lines, valamint az American Airlines Group légitársaságokat. Egyelőre nem tudni, hogy mely országokra vezetnék be a korlátozást, de egy tisztségviselő Nagy-Britanniát említette.

A döntéshozók még vizsgálják azt a kérdést, hogyan lehet biztosítani, hogy a lítium akkumulátorok ne robbanjanak fel a poggyásztérben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×