eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Földrengés volt Kínában

Közepes erejű, 5,5-ös fokozatú földrengés rázta meg csütörtök reggel Kína északnyugati részét, a helyi hatóságok nyolc halottról és 23 sérültről tájékoztattak, több mint 180 épület omlott össze, és 750 ember marad hajlék nélkül.

A földrengés a Hszincsiang-Ujgur autonóm terület Taskurgán megyéjében történt, hegyvidéki, gyéren lakott területen, ahol az átlagos tengerfeletti magasság mintegy 4,3 ezer méter. A földmozgás fészke nyolc kilométeres mélységben volt. A hatóságok több mint ezer katonát és rendőrt, illetve 1500 civilt küldtek a Pakisztánnal, Afganisztánnal és Tádzsikisztánnal határos térségbe, hogy segítsenek a bajba jutottakon.

A természeti katasztrófa a legnagyobb pusztítást a 449 lakosú Kuzgun nevű faluban okozta. Nagyon sok ház összedőlt, több száz lábasjószág pusztult el vagy sérült meg. A környéken az épületek zöme fából vagy vályogtéglából készült.

Kína északnyugati részén gyakoriak a földrengések. A Hszinhua hírügynökség szerint az epicentrum körüli kétszáz kilométeres körzetben az elmúlt öt évben 226 olyan földrengés történt, amelynek ereje meghaladta a hármas fokozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×