INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Négy nappal az olimpia előtt adják át Rióban az új metróvonalat

InfoRádió / MTI
Négy nappal a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok megnyitója előtt helyezik üzembe a brazil nagyváros új metróvonalát - közölte szombaton egy brazil illetékes.

Rio de Janeiro új, negyedik metróvonala, amely kifejezetten az olimpiára épült és a sportesemények helyszínét köti össze a turisztikai szálláshelyekkel, elkészül júniusra, de mindössze négy nappal a megnyitó előtt helyezik forgalomba - mondta Rodrigo Vieira, Rio állam közlekedési tanácsosa a RJTV brazil televíziónak.

Az új metróvonalat az első időszakban csak a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek utazhatnak - tette hozzá. Noha a metró júniusban már teljesen üzemképes lesz, hivatalosan csak augusztusban adják át.

Az építkezés elhúzódása aggodalmat okozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

A 16 kilométer hosszú földalatti a városközpont, a turisztikailag frekventált Ipanema és a Copacabana negyedeket köti össze Barra da Tijucával, ahol a sportesemények nagy részét rendezik. Jelenleg akár két órába is telhet a Barra és a város többi része közötti utat megtenni, a metróvonallal 13 percre csökken ez az idő.

A címlapról ajánljuk