eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Négy nappal az olimpia előtt adják át Rióban az új metróvonalat

Négy nappal a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok megnyitója előtt helyezik üzembe a brazil nagyváros új metróvonalát - közölte szombaton egy brazil illetékes.

Rio de Janeiro új, negyedik metróvonala, amely kifejezetten az olimpiára épült és a sportesemények helyszínét köti össze a turisztikai szálláshelyekkel, elkészül júniusra, de mindössze négy nappal a megnyitó előtt helyezik forgalomba - mondta Rodrigo Vieira, Rio állam közlekedési tanácsosa a RJTV brazil televíziónak.

Az új metróvonalat az első időszakban csak a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek utazhatnak - tette hozzá. Noha a metró júniusban már teljesen üzemképes lesz, hivatalosan csak augusztusban adják át.

Az építkezés elhúzódása aggodalmat okozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

A 16 kilométer hosszú földalatti a városközpont, a turisztikailag frekventált Ipanema és a Copacabana negyedeket köti össze Barra da Tijucával, ahol a sportesemények nagy részét rendezik. Jelenleg akár két órába is telhet a Barra és a város többi része közötti utat megtenni, a metróvonallal 13 percre csökken ez az idő.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×