INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Öngyilkos lett Janukovics bizalmasa

Infostart / InfoRádió
Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban - közölték a hatóságok.

A tájékoztatás szerint a 61 éves politikus kiugrott az ablakon egy kijevi lakóház 17. emeletéről. A rendőrség egyik szóvivője arról számolt be, hogy Csecsetov holttestét az épület tövében találták meg.

A politikus felesége később megtalálta férje búcsúlevelét, amelyben az ukrán Régiók Pártjának egykori tisztségviselője azt írta, hogy "már nem maradt semmilyen morális ereje a további élethez". A hatóságok szerint minden nyom öngyilkosságra utal.

Az oroszországi száműzetésben élő, elűzött volt ukrán elnök "politikai jobbkezének" számító Csecsetovot hatalommal való visszaélés vádjával február 21-én őrizetbe vették, két nappal később azonban ötmillió hrivnya (49,6 millió forint) óvadék fejében szabadon engedték.

Néhány órával a politikus halála előtt Viktor Sokin ukrán főügyész bejelentette, hogy további bűncselekmények miatt is vádat emelnek Csecsetov ellen.

A címlapról ajánljuk