INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Brazíliában felfüggesztik a WhatsApp-ot

InfoRádió / MTI
Egy brazil bíró csütörtökön közölte, hogy elrendelte a WhatsApp nevű mobiltelefonos csevegőszolgáltatás felfüggesztését az országban, mert a cég nem működött együtt a hatóságokkal egy nyomozás során.

Sem a bíró, sem a WhatsApp nem árult el részleteket a történtekről, de a brazíliai Piauí állam egy név nélkül nyilatkozó tisztviselője az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy az ügy az alkalmazáson keresztül küldött, "gyermekeket ábrázoló szexuális jellegű képekkel áll kapcsolatban".

Luiz Moura Correa bíró a csevegőprogram felfüggesztéséről szóló rendelkezését már korábban meghozta és továbbította a brazil mobilszolgáltatók felé, de ennek ellenére a WhatsApp problémamentesen használható Brazíliában. A Folha de Sao Paulo című újság értesülései szerint ennek az az oka, hogy a bíró ítéletét megfellebbezték.

A brazil mobilszolgáltatókat képviselő SindiTelebrasil szervezet honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy a WhatsApp felfüggesztése "hatalmas veszteségeket okozna brazilok millióinak", akik magán- és üzleti célokra is használják az alkalmazást.

A világszerte több mint 700 millió ember által használt WhatsApp a legnépszerűbb mobiltelefonos üzenetküldő alkalmazás, amelyet tavaly mintegy 22 milliárd dollárért vett meg a Facebook közösségi oldal.

A címlapról ajánljuk