INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Börtönbe kerülhet egy volt török szépségkirálynő Erdogan kritizálásáért

InfoRádió / MTI
Merve Büyüksarac, a Miss Turkey szépségverseny 2006-os győztese két év börtönnel néz szembe, amiért a közösségi médiában kritizálta Recep Tayyip Erdogan török elnököt - jelentette be a modell ügyvédje szerdán.

Az ügyvéd, Emre Telci tájékoztatása szerint egy isztambuli ügyész követeli, hogy a volt szépségkirálynőt vádolják meg köztisztséget viselő személy sértegetésével. Az eljárás megkezdéséről bíróság fog dönteni.

Merve Büyüksaracot múlt hónapban vették őrizetbe, amiért az Instagram közösségi portálon megosztott egy szatirikus hangvételű verset. Az egykori szépségkirálynő tagadja, hogy inzultálta volna az elnököt.

Nem ő az első személy, akit Erdogan sértegetésével vádolnak meg, miközben sokan attól tartanak, Törökország tovább sodródik a tekintélyelvű kormányzás felé.

Az elmúlt években a kis-ázsiai államban megnyirbálták a média szabadságát, lecsaptak a kormányzattal kritikus hangvételű megnyilvánulásokra a közösségi médiában, és több száz embert fogta perbe, amiért kormányellenes tüntetésekben vettek részt.

A címlapról ajánljuk