eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A hóban rekedt egy egyetemi túracsoport a Grand Canyonban

Mentőhelikopterrel kellett kimenteni a Grand Canyon északi pereméről egy húsztagú egyetemi túracsoportot, amely a hó fogságába került. Az akció 11 órán át tartott.

A Coconino megyei seriff hivatalának tájékoztatása szerint a Northern Arizona Egyetem 16 hallgatóját, akiket két oktató és két segítő kísért el az útra, kedden hármasával szállították ötven mérfölddel arrébb, egy biztonságos helyre az arizonai Jacob-tóhoz a helikopterrel, a mentés 11 órán át tartott.

A húszfős csoport hatnapos hátizsákos túrára indult a Grand Canyon környékére az egyetem szervezésében. Az egyetem tájékoztatása szerint ezt a kurzust évek óta megrendezik, és mindig tapasztalt vezetők viszik a túrázókat, "akik nagyon jól értik a dolgukat".

A társaság hétfőn délután került bajba, mert járműveik a hóban ragadtak. Végül sikerült kiszabadítaniuk a kocsikat, de az utak a hó miatt járhatatlanná váltak, ezért segítséget kértek. A hatóságok arra utasították őket, hogy haladjanak minél keletebbre és éjszakára húzódjanak meg a járművekben.

A seriff szóvivője szerint a csoport higgadtan, szervezetten vészelte át a megpróbáltatást, jól felkészültek voltak, és műholdas telefont is vittek magukkal, így sikerült kapcsolatba lépniük a hatóságokkal és a szeretteikkel.

A túrázók közül senkinek nem esett baja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×