eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Erős földrengés volt Japán északkeleti részén

Hírügynökségi jelentések szerint 6,9 - egyes források szerint 7,1 - erősségű földrengés rázta meg kedd reggel Japán északkeleti részét, Honsú szigetét.

A földrengés fészke 10 kilométer mélységben volt.

A japán országos meteorológiai intézet szökőárriadót adott ki, de a hatóságok nem sokkal később ezt vissza is vonták.

Szakértők szerint az esetleges szökőár elsősorban Ivate prefektúrát sújthatta volna, a területet azonban végül csak 20 centis hullámok érték el. Az NHK japán közszolgálati televízió szerint a prefektúrának a tengerparthoz közeli legközelebbi településein a kiürítésről szóló figyelmeztetést adtak ki, és felszólították az embereket, hogy menjenek biztonságos helyre.

Károkról és sérültekről továbbra sem érkeztek hírek.

Ugyanezt a régiót 2011-ben 9-es erősségű földrengés rázta meg, amelyet szökőár követett. Csaknem 19 ezren vesztették életüket. A fukusimai atomerőmű megrongálódott.

Japán a földrengések által egyik leginkább veszélyeztetett ország a világon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×