INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Megérkeztek a Líbiából kimenekített olasz állampolgárok Szicíliába

InfoRádió / MTI
Megérkezett hétfőn a polgárháború sújtotta Líbiából kimenekített olasz állampolgárokat szállító teherhajó a szicíliai Augusta kikötőjébe - jelentette a helyi média.

A máltai felségjelzésű teherhajó fedélzetén mintegy száz ember utazott, Olaszország kiürített tripoli nagykövetségének személyzete, valamint több, az észak-afrikai országban dolgozó olasz állampolgár. A teherhajót egy olasz hadihajó, valamint egy drón, egy pilóta nélküli repülőgép kísérte.

A római külügyminisztérium vasárnap jelentette be, hogy az egyre bizonytalanabbá váló líbiai helyzet miatt ideiglenesen felfüggeszti a tripoli nagykövetség működését.

A döntést az evakuálásról elsősorban a dzsihadisták líbiai előretörése miatt hozták meg. Roberta Pinotti olasz védelmi miniszter ennek kapcsán korábban kijelentette, hogy Itália készen áll egy európai és észak-afrikai országok alkotta koalíció vezetésére a líbiai helyzet rendezése céljából.

"Ha ötezer fős kontingenst küldtünk Afganisztánba, még jelentősebb szerepet kell vállalnunk Líbiában, ahol az Iszlám Állam az olasz partoktól 350 kilométerre fenyeget" - hangsúlyozta a tárcavezető.

A szunnita terrorcsoport líbiai szárnya az előző napon tett közzé videofelvételt huszonegy egyiptomi kopt keresztény lefejezéséről.

A címlapról ajánljuk