INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A pápa elítélte a kopt keresztények lefejezését

InfoRádió / MTI
Ferenc pápa élesen elítélte hétfőn, hogy az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet líbiai szárnya lefejezett 21 egyiptomi koptot, és az egyházfő a vérengzés kapcsán a keresztények egységét hangoztatta.

"Csak annyit mondtak: Jézus, segíts rajtam! Csak azért ölték meg őket, mert keresztények voltak. Keresztény testvéreink vére égbekiáltó tanúság. Lényegtelen, hogy katolikusok, ortodoxok, koptok vagy protestánsok, mindannyian keresztények" - mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa egy skót delegációnak adott audienciát követően szólalt meg a lefejezésekkel kapcsolatban. Az eredeti, olasz nyelvű beszédétől eltérve anyanyelvén, spanyolul kelt ki a dzsihadisták tette ellen.

Az Iszlám Állam líbiai szárnya vasárnap este tett közzé a videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény lemészárlásáról. Az ötperces felvételen látható, ahogy a tenger partjára vezetik, térdre kényszerítik és lefejezik őket mint "a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit". A videofelvételen beszélő terrorista észak-amerikai akcentussal beszélt, és többek között azt mondta: "Allah segedelmével leigázzuk Rómát".

Az Iszlám Állam líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában. Szirt városából rabolták el őket.

A címlapról ajánljuk