eur:
394.03
usd:
368.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A pápa elítélte a kopt keresztények lefejezését

Ferenc pápa élesen elítélte hétfőn, hogy az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet líbiai szárnya lefejezett 21 egyiptomi koptot, és az egyházfő a vérengzés kapcsán a keresztények egységét hangoztatta.

"Csak annyit mondtak: Jézus, segíts rajtam! Csak azért ölték meg őket, mert keresztények voltak. Keresztény testvéreink vére égbekiáltó tanúság. Lényegtelen, hogy katolikusok, ortodoxok, koptok vagy protestánsok, mindannyian keresztények" - mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa egy skót delegációnak adott audienciát követően szólalt meg a lefejezésekkel kapcsolatban. Az eredeti, olasz nyelvű beszédétől eltérve anyanyelvén, spanyolul kelt ki a dzsihadisták tette ellen.

Az Iszlám Állam líbiai szárnya vasárnap este tett közzé a videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény lemészárlásáról. Az ötperces felvételen látható, ahogy a tenger partjára vezetik, térdre kényszerítik és lefejezik őket mint "a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit". A videofelvételen beszélő terrorista észak-amerikai akcentussal beszélt, és többek között azt mondta: "Allah segedelmével leigázzuk Rómát".

Az Iszlám Állam líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában. Szirt városából rabolták el őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×