eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fico szerint kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát

Kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát - jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton a szlovák közszolgálati rádiónak adott interjújában, hozzátéve, hogy szerinte a minszki tűzszüneti megállapodás életbe lépését korábbra kellett volna kitűzni, és hogy a tűzszünetet gyorsan meg fogják szegni.

"Miért csak vasárnap hajnalra tűzték ki a tűzszünetet? Ezzel csak azt érték el, hogy mindkét harcoló fél megerősíti pozícióit, és csak nagyon keveset tettek a háború megállításáért. A körülményekből ítélve a tűzszünetet gyorsan meg fogják szegni, és kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát" - mondta Fico a RTVS-nek nyilatkozva.

Furcsa játék folyik Kelet-Ukrajna körül, az Ukrajna javára történő fegyverszállítás folytatódni fog, de ennek hatására a szakadárok is kapnak újabb erősítést, és az ukrán hadsereg nem tud felülkerekedni az oroszbarát szeparatistákon. Szlovákiának esze ágában sincs fegyvert szállítani Ukrajnának - szögezte le.

"A tűzszünet nem oldja meg a konfliktust. Szemmel láthatóan mindegyik fél arra számít, hogy fegyvert szállítanak neki. Minden országnak van feleslege fegyverből, de Szlovákia nem szállít. A konfliktus nagy valószínűséggel folytatódni fog" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×