INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Putyin: szombat éjféltől kezdődhet a tűzszünet

InfoRádió / MTI
A német-francia-orosz-ukrán csúcstalálkozón megállapodtak a tűzszünetről és a nehézfegyverek visszavonásáról - jelentette be a minszki tárgyalások befejeztével Vlagyimir Putyin orosz államfő csütörtökön.

Putyin közölte, hogy a tárgyalási folyamat nehézségei ellenére a "normandiai négyeknek" mégis sikerült megállapodást elérniük az ukrán válság rendezését célzó legfőbb kérdésekben. A politikus közölte a sajtóval, hogy helyi idő szerint vasárnap nulla órától, azaz szombat éjféltől lép életbe a tűzszüneti megállapodás.

A négy államfő abban egyezett meg, hogy az ukrán kormányzati erők a jelenlegi frontvonaltól, a délkelet-ukrajnai "felkelők" pedig a tavaly szeptember 19-én Minszkben született megállapodásban rögzített vonaltól vonják vissza a nehézfegyvereket.

Hollande: egy átfogó politikai rendezésről is megállapodtak

Francois Hollande francia elnök csütörtökön Minszkben úgy fogalmazott, a "normandiai négyek" csúcstalálkozóján széles körű megállapodás született, amely a tűzszünet megteremtése mellett az ukrán válság átfogó politikai rendezésére irányul.

A címlapról ajánljuk