eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Kibertámadás érte a holland kormány internetes oldalait

Kibertámadás miatt több órára elérhetetlenné vált kedden a holland kormány internetes oldala és egy ismert holland szatirikus híroldal - erősítette meg szerdán egy holland kormányzati tisztségviselő.

A kedd délelőtt kezdődött és mintegy hét órán keresztül tartó leállás a kormányzat központi oldalait, például a Rijksoverheid.nl honlapot érintette, a telefonvonalak és a vészhelyzetek kezelésére létrehozott kommunikációs csatornák azonban elérhetőek maradtak.

Rimbert Koosterman, a weboldalakért felelős holland Kormányzati Információs Szolgálat egyik tisztségviselője azt mondta, hogy túlterheléses támadással (distributed denial of service attack) bénították meg az érintett oldalakat. Hasonlóan elérhetetlenné vált a politikusokat és a vallásokat kigúnyoló híroldal, a GeenStijl.nl honlap is.

Az ilyen típusú támadáskor a hackerek számos számítógépről egyidejűleg küldött parancsok sorozatával terhelik meg a szervereket, lebénítva az adott rendszert.

"Munkatársaink a Nemzeti Kiberbiztonsági Központtal és a honlapokat működtető Prolocation céggel együttműködésben vizsgálják a támadást" - tette hozzá Koosterman.

Az igazságügyi és a belbiztonsági miniszter az incidenst követően a parlamentben azt kérte, találják meg a módját annak, hogy ezek a honlapok állandóan, még kibertámadás idején is elérhetőek legyenek - számolt be szerdán az ANP holland hírügynökség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×