INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Visszaesett a Grammy-gála nézettsége

InfoRádió / MTI
A tavalyinál hárommillió nézővel kevesebben látták a Grammy-díjátadó közvetítését. A gálának ugyan több mint 25 milliós közönsége volt, de ez 2009 óta a legkisebb Grammy-nézőszám - ismertette hétfőn a programot élőben sugárzó CBS televízió.

A Grammy-gála műsora még így is az év eddigi legnézettebb díjátadó műsora lett, a Golden Globe-ceremónia nézettségét hatmillióval túlszárnyalta.

A tavalyi adás nagy érdeklődést keltett a Beatles együttes még életben lévő két tagja, Ringo Starr és Paul McCartney fellépésével és egy látványos, tömeges esküvővel. A műsor 28,5 millió embert ültetett le a képernyő elé, 1993 óta a második legnépesebb nézőtábort.

A Grammy idei televíziós közvetítésén 23 produkciót láthattak a televíziónézők, a sort az AC/DC nyitotta új számával, a Rock or Bust cíművel. Énekelt Ariana Grande, Miranda Lambert, Katy Perry, Beyoncé, Tom Jones és Jesse Jay. Közös dalt adott elő Rihanna, Paul McCartney és a 23-szoros díjazott Kanye West, aki hat év után szerepelt újra Grammy-gálán. Színpadra állt Madonna, Ed Sheeran és Chris Martin is, valamint Pharrell és a világhírű kínai zongoraművész, Lang Lang. Sam Smith a kilencszeres Grammy-díjas Mary J. Blige oldalán adta elő Stay With Me című slágerét.

A Grammy legemlékezetesebb pillanatai nagy hullámot vertek a közösségi portálokon. Több mint 13 millióan kommentálták a Twitteren, amikor az év albuma-díj átadásakor a rapper Kanye West felrohant a színpadra. Ezúttal nem ragadta magához a mikrofont, mint 2009-ben az MTV Video Music Awards-gálán, de később azt nyilatkozta, hogy Beyoncének kellett volna kapnia a díjat a rocker Beck helyett, aki Morning Phase című lemezével nyert. A Facebookon pedig 17 millió felhasználó 45 millió bejegyzést fűzött Sam Smith győzelméhez, amikor az énekes Stay With Me című száma az év dala és felvétele lett.

A zenei díjátadó nézőszámát várhatóan jócskán felülmúlja majd az amerikai filmakadémia február 22-i Oscar-gálájának tévéközönsége. A tavalyi ceremóniát 43 millióan látták az Egyesült Államokban.

A címlapról ajánljuk