eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb orosz segélykonvoj lépte át az ukrán határt

Újabb, tavaly augusztus óta már a tizenharmadik orosz humanitárius segélykonvoj lépte át vasárnap az ukrán határt, hogy élelmet és más létfontosságú cikkeket szállítson a háború sújtotta kelet-ukrajnai területek lakóinak - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik illetékese.

Oleg Voronov szerint a teherautók a Donyeck és Matvejev Kurgan határátkelőkön estek át a vámvizsgálaton, majd átlépték a határt, és Donyeck, illetve Luhanszk felé indultak.

A több mint 170 teherautóból álló járműoszlop mintegy 1,8 ezer tonna humanitárius segélyt - egyebek mellett élelmiszert és építőanyagot - szállít a rászorultaknak.

Oroszország eddig 12 segélykonvojt juttatott el a háború sújtotta térségbe, csaknem 16 ezer tonna segélyt osztott szét a rászorulók között - írták orosz hírügynökségek.

Kijevben gyanakodva nézik az orosz segélyakciókat, és azt feltételezik, hogy a kijevi engedély nélkül érkező "humanitárius konvojok" valójában a fegyveres szakadárok utánpótlását szolgálják, főként lőszert, hideg élelmet és fegyvereket szállítanak nekik.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×