Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Obamát így lehet felbosszantani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Barack Obamát 2012-ben felbosszantotta Mitt Romney, a republikánusok jelöltje, amikor felhívta, hogy elismerje az elnökválasztáson elszenvedett vereségét - derült ki egy hamarosan megjelenő memoárkötetből, amelyből szerdán több részlet is megjelent az amerikai sajtóban.

David Axelrod, Obama elnök volt főtanácsadója a Believer: My 40 Years in Politics (Hívő: 40 évem a politikában) című könyvében arról írt, hogy a beszélgetés alatt Obama nem mosolygott és egy kissé idegesnek tűnt, miután letette a telefont.

"Igazán nagyszerű munkát végzett a szavazatgyűjtésben az olyan helyeken, mint Cleveland és Milwaukee" - idézte legyőzött ellenfelét a frissen megválasztott elnök.

"Más szavakkal a feketék között. Azt hiszi, hogy erről szólt az egész" - tette hozzá.

Obama volt belső embere arra is kitért, volt olyan idő, amikor az elnök azon gondolkodott, hogy a Legfelsőbb Bíróság tagjává nevezze ki Hillary Clintont, aki 2008-ban ellenfele volt a demokrata elnökválasztási küzdelemben, és aki a várakozások szerint jövőre ismét beszáll a Fehér Házért folytatott küzdelembe.

Egy másik potenciális 2016-os elnökjelölt-aspiránsról az elnök a szerző szerint egyszer úgy vélekedett, hogy "rendes fickó az, de ember, ez a fickó csak beszél és beszél!"

Axelrod könyvét február 20-től árusítják majd a könyvesboltok.