eur:
389.38
usd:
362.75
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább mélyül a spanyol recesszió

Spanyolországban a gazdasági recesszió mélyülésére számít az ország központi a bankja.

A jegybank a kormány megszorító intézkedéseinek hatására azzal számol, hogy a harmadik negyedévben a GDP 1,7 százalékkal zsugorodott éves összevetésben a második negyedévi 1,3 százalékos csökkenés után. Összeségében pedig 0,4 százalékos visszaesés várható. A spanyol kormány október 30-án hozza nyilvánosságra a harmadik negyedévi gazdasági teljesítményre vonatkozó első becslését.

Az euróövezet negyedik legnagyobb gazdaságában az ingatlanpiac összeomlása indította el a válságot, ami megrázta az ország bankrendszerét. A helyzetet rontja a 24 százalékot meghaladó munkanélküliség, miközben nagy terheket rónak a lakosságra a megszorító intézkedések is.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×