eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Dominikán is felütötte a fejét a kolera

Dominikán is felütötte a fejét a kolera, miközben Haitin ezer fölé emelkedett a járvány okozta elhalálozások száma, és az elmúlt hetekben összesen már majdnem 17 ezren szorultak kórházi kezelésre.

Bautista Rojas dominikai egészségügyi miniszter jelentette be, hogy az országban regisztrálták az első kolerás megbetegedést: egy 32 éves férfit szállítottak kórházba Hiquey városában. A beteg haiti állampolgár, és nemrég érkezett Dominikába.

A Dominikai Köztársasággal szomszédős Haitin ezer fölé emelkedett a kolerajárványban elhunytak száma. A dominikai hatóságok hetekkel ezelőtt szigorú óvintézkedéseket hoztak, hogy megakadályozzák az erősen fertőző betegség átterjedését az országba. Korlátozták a haiti polgárok belépését az ország területére és a kereskedelmet is a szomszédos országgal.

Akárcsak Haitin, Dominikán sem volt ismert a kolera egészen a közelmúltig. Haitin zavargások robbantak ki a járvány miatt, s a békefenntartókkal történt összecsapásokban két ember vesztette életét, és mintegy húszan sebesültek meg, köztük hat békefenntartó. Az ENSZ cáfolata ellenére sokan azt hiszik, hogy a nepáli kéksisakosok hurcolták be Ázsiából a kolerát.

René Préval haiti elnök nyugalomra intette a polgárokat. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a káosz és instabilitás sosem kínál megoldást a problémákra, és a lövöldözés, a palackok hajigálása, a barikádok emelése, illetve a gumiabroncsok égetése sem pusztítja el a kolera kórokozóját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×