eur:
387.03
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Robbanás miatt lakóházak égnek a San Franciscó-i repülőtér közelében - videó

Robbanás történt helyi idős szerint csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre. Legalább ötven épület - jobbára lakóház - leégett, és mintegy 120-ban keletkeztek károk - közölte a helyi tűzoltóság. A megrémült lakosok elmenekültek a környékről, ahol szükségállapotot hirdettek ki.

Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak magasan a levegőben. A szóban forgó lakott terület San Francisco egyik elővárosa, San Bruno. A házak közelében benzinkút van. Többen először azt gondolták, hogy lezuhant egy repülőgép, a légiforgalmi hatóság azonban nem tud ilyenről.

A San Franciscói öböl településeit kiszolgáló gáz- és elektromos művek utánanéz annak, hogy nem a szabadba került földgáz robbant-e be. Több hírügynökség is arról számolt be, hogy valószínűleg egy gázvezeték robbant fel.

A KPIX tévé egyenesben közvetített képei szerint legalább egy tucatnyi ház megsemmisült, a lángok 18 méter magasra csaptak. fel. A tűzoltók repülőgépekről és helikopterekről próbálnak oltani. A CNN internetes oldalán rövid videót raktak ki, amelyen jól látszik, milyen pusztító a tűz. 

A tájékoztatás szerint jelen pillanatban "közel ötven százalékban" sikerült megfékezni a lángokat. Legalább egy ember életét vesztette. San Brunóban szükségállapotot hirdettek ki.

A helyi gázszolgáltató vállalat elismerte, hogy megrepedt egyik gázvezetéke, és földgáz szivárgott a levegőbe, de nem tudni, hogy ez okozta-e eredetileg a robbanást

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője telefonon elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel. Számukat nem tudta megmondani.

"Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház" - mondta egy San Brunó-i lakos korábban. A robbanás házától mintegy 800 méterre történt. "Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×