eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Andor alkalmasnak mutatkozott, de többen túl általánosnak találták válaszait

Andor László alkalmasnak mutatkozott európai parlamenti (EP-) szakbizottsági meghallgatásán az EU-biztosi feladatok ellátására, de több képviselő sajnálkozott amiatt, hogy túlságosan általános válaszokat adott - olvasható abban közzétett levélben, amelyet még január 13-án, a foglalkoztatási és szociálisügyi tárca élére szánt magyar biztosjelölt meghallgatása után fogalmaztak meg a parlamenti szakbizottság koordinátorai.

Miután Krisztalina Georgievának, az új bolgár biztosjelöltnek a szerdai parlamenti meghallgatásáról is megérkezett Jerzy Buzek EP-elnökhöz a kedvező értékelés, immár hivatalosan kitűzték jövő keddre az új összetételű Európai Bizottságról való parlamenti szavazást. Egyúttal nyilvánosságra hozták mind a 26, eddig bizalmasan kezelt szakbizottsági értékelő levelet.

"Andor úr igazolta integritását és függetlenségét, valamint demonstrálta, hogy elegendő szaktudással rendelkezik a területen, szakmailag alkalmas" a biztosi hivatal betöltésére - olvasható a magyar jelöltről írott levélben, amelyet Pervenche Beres, a parlamenti szakbizottság francia szocialista elnöke írt alá. Beres megjegyezte, hogy az összegző értékelés a meghallgatáson jelen volt EP-képviselők többségének a véleményét tükrözi.

A különböző pártállású koordinátorok megállapították, hogy a magyar jelölt higgadtnak és nyitottnak mutatkozott, valamint kötelezettséget vállalt az Európai Parlamenttel való szoros együttműködésre.

"Néhány koordinátor mindazonáltal megjegyezte: számos EP-képviselő sajnálkozott amiatt, hogy válaszai túl általánosak voltak" - áll a levélben.

A koordinátorok megítélése szerint Andor jól hasznosíthatja eddigi szakmai tapasztalatait és közgazdász végzettségét abban, hogy szorosabban összekapcsolja a makrogazdasági és a foglalkoztatási politikát. Végezetül megállapították, hogy a jelöltnek pontos képe van a biztosok közötti feladatok elosztásával kapcsolatos kihívásokról, és világosan látja a kollégáival való szoros együttműködés szükségességét.

Az Andor Lászlóról készített értékelő levél angol nyelven az Európa Parlament oldalán olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×