eur:
401.04
usd:
366.76
bux:
0
2024. október 11. péntek Brigitta

Az amerikaiak közel 60 százaléka ellenzi az afganisztáni harcokat

Egyre népszerűtlenebb az Egyesült Államokban az afganisztáni háború: az amerikaiak csaknem 60 százaléka ellenzi az ázsiai országban zajló harcokat a CNN hírtelevízió felmérése szerint.

A megkérdezettek 57 százaléka nem támogatja az afganisztáni háborút, míg egy hónappal ezelőtt még csak 54, májusban 48, áprilisban pedig csak 46 százalék gondolta így. A közvélemény- kutatás szerint 62 százalék véli úgy, hogy az Egyesült Államok nem áll nyerésre Afganisztánban, és 40 százalékra tehető azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy Washington nem is fogja megnyerni a háborút.

A konfliktus kezdete óta az idei év augusztusa volt a legvéresebb hónap az Afganisztánban harcoló amerikai csapatoknak. A tálib lázadókkal vívott harcok során 51 amerikai katona halt meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita rock and roll volt
Bejelentés vállalkozóknak: jön a Demján Sándor-program

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.

Kiss J. László az Arénában: patthelyzet Ausztriában, akár előre hozott választás is jöhet

Az Osztrák Szabadságpárt és az Osztrák Néppárt többséget szerezne, és a programokat is könnyen össze lehetne fésülni, mégis valószínűbb, hogy a választáson vesztesek alkothatnak többpárti koalíciót – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Kijev augusztusban indított nagyszabású hadműveletet az oroszországi Kurszk területe ellen, Moszkva mostanra jelentős erősítéseket telepített át a területre – írja az Ukrajinszka Pravda. Nem kizárt, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen – idézi Andrej Kolesznyik orosz parlamenti képviselőt az MK.ru. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 07:04
×
×
×
×