eur:
385.38
usd:
354.65
bux:
68140.37
2024. május 21. kedd Konstantin

Amnesty International: Romlott az emberi jogok helyzete Oroszországban

Az Amnesty International szerint tavaly alig javult, sőt bizonyos területeken romlott az emberi jogok helyzete Oroszországban.

 A nemzetközi jogvédő úgy véli: hátráltatja az erős civil társadalom kifejlődését az, hogy büntetlenül maradnak a rendfenntartó hatóságok által elkövetett jogsértések, valamint a társadalmi aktivisták, jogászok és újságírók elleni támadások.

A szervezet állásfoglalása szerint továbbra is instabilitás és fegyveres összecsapások jellemzik az észak-kaukázusi térséget, folytatódnak az önkényes őrizetbe vételek, az őrizeteseket kínozzák. A hatóságok tüntetéseket tiltanak be, különösen azokat, amelyeket a politikai ellenzék tagjai tartanának, és a tiltakozókat rendszeresen őrizetbe veszik, ha részt vesznek az ilyen demonstrációkon.

Az Amnesty International mindezek alapján elnöksége első évének leteltével felszólította Dmitrij Medvegyev államfőt, hogy tegyen sürgős lépéseket a törvényesség megerősítésére, valamint az Oroszország által is aláírt nemzetközi szerződésekben vállalt emberi jogok betartására.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×