eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Közös finnugor fellépést sürgetett az államfő

Az Európai Unió egységének erősítését szolgálná, ha Észtország is jóváhagyná a közösség alkotmányos szerződését- közölte a magyar államfo. Sólyom László azután beszélt erről, hogy Tallinban tárgyalt Arnold Rüütel köztársasági elnökkel.

A magyar államfő az észt kollégájával folytatott megbeszélést követően azt mondta: a ratifikálás további ellensúlyt jelenthetne az unió széttöredezésére törekvő csoportokkal szemben.

Sólyom László hangsúlyozta, hogy az Európai Unió alkotmányát elsők között ratifikáló Magyarország továbbra is egységes uniós külpolitikát, és uniós külügyminiszteri poszt létrehozását szeretné.

A magyar köztársasági elnök szerint a három finnugor ország, vagyis Magyarország, Észtország és Finnország közösen léphetne fel bizonyos kérdésekben az Európai Unióban.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×