eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Maradt a betéti tender kamata az MNB-nél

Ez volt a várakozás is.

A várakozásoknak megfelelően az előző hetivel megegyező 4,30 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betéti tenderét csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a múlt heti, januári kamatdöntést követően megerősítette az elemzők várakozását, miszerint havi döntésekre kell készülni, az egyhetes betéti ráta havi változására az alapkamatot érintő döntést követően kerül majd sor.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa múlt hét keddi kamatdöntő ülésén 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, és ugyanekkora mértékben emelte a kamatfolyosó két szélét is. Az egyhetes fedezett hitel kamata pedig 4,90 százalék lett. Az egyhetes betét kamatát a múlt csütörtökön tartott aukcióra 30 bázisponttal, 4,30 százalékosra emelte, amivel 20 bázisponttal közelebb került az alapkamathoz.

A jegybank alelnöke akkor azt is bejelentette, hogy a korábbiaknál gyorsabb ütemben folytatódik a monetáris szigorítás, nemcsak az alapkamat, hanem az egyhetes betéti eszköz kamatának emelésével is. A következő hónapokban a januári lépés lesz a kiindulási pont. Az alapkamat szintje fokozatosan eléri majd az egyhetes betéti kamat szintjét, a két kamat különbözetének szűkülése már januárban megindult, és az első fél évben fejeződhet be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×