eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Nyugati pályaudvar 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Drágul a Nyugati pályaudvar új teteje

2,5 milliárd forintról 9 milliárdra nőtt az egyéb felújításokat is tartalmazó projekt ára.

Eredetileg 2,5 milliárd forintért fedték volna be újra Magyarország legforgalmasabb pályaudvarát, a költségek mára 9 milliárd forintra emelkedtek - írja az uniós közbeszerzési közlöny alapján a Napi.hu.

A Magyar Építő Zrt.-re bízott munka tartalmának része a csarnok tetejének cseréje - szerkezet plusz üveg -, az oldalsó pénztárcsarnok, a gyorsétterem, a homlokzati hat kisebb toronytető műemléki felújítása és a teljes tetőhéjazat cseréje.

Továbbá az üveg függönyfal teljes felújítása az épület mindkét végén az utasfelvételi épület többi, még fel nem újított tetőszakaszának javítási munkái is szereplnek a megbízásban, ahogy a csapadékvíz-elvezető rendszer részleges átépítése is.

Kell még 20 irodakonténer is - 3 hónapra.

A nyertessel május 8-án szerződött a MÁV.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×