INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

mabisz

biztosítás

kgfb

utasbiztosítás

nyugdíjbiztosítás

lambert gábor

Szédítő tempóban vágtatott a magyar biztosítási szektor

Szédítő tempóban vágtatott a magyar biztosítási szektor

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
Újabb cikkünk a témában:

A Magyar Biztosítók Szövetsége tagjainak díjbevétele 1164 milliárd forint volt tavaly, 12 százalékkal több az előző évinél – derül ki a szövetség gyorsjelentéséből. A növekedés üteme több mint kétszeresen haladja meg a GDP csaknem öt százalékos tavalyi bővülését.

Különösen a nem-élet üzletág díjbevételei gyarapodtak gyors ütemben, csaknem elérték a 655 milliárd forintot tavaly, ami 17 százalékkal magasabb, mint 2018-ban.

A növekedés motorját tavaly is a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) jelentette. Az eredménykimutatást korrigálja, hogy tavaly a kgfb-díjbevételi statisztikákba már beépült a 23 százalékos biztosítási adó is.

Az elmúlt négy évben a nem-élet üzletág bevételei már megelőzték az életágiakat, és ez a tendencia egyre erősödik. A 2019-es díjbevételeknek az 56,2 százalékát adta a nem-életág, az egy évvel korábbi 53,8 százalék után. Ezek elsősorban a vagyonbiztosítások, de ide tartoznak az utas- és gépjárműbiztosítások is, magyarázta a Mabisz kommunikációs vezetője.

Az életági díjbevételek 509,5 milliárd forintot tettek ki, ami 6,1 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Ez vélhetően az ügyfelek megnövekedett érdeklődésének, és nem a díjak emelkedésének tudható be, tette hozzá a Lambert Gábor az InfoRádiónak. Különösen népszerűvé vált a nyugdíjbiztosítás, aminek már több mint 300 ezren részesei.

Nem teljes a kép

A Mabisznak 23 biztosító a tagja, közülük 18 magyarországi székhellyel rendelkező biztosító részvénytársaság, kettő Magyarországon bejegyzett kölcsönös biztosító egyesület és három fióktelep szervezeti formában működik. A részvénytársasági formában működő hazai biztosítók közül három nem tagja a szövetségnek.

A szerdai napon fog napvilágot látni a Magyar Nemzeti Bank jelentése, amelyben viszont a fióktelepek adatai nem szerepelnek, így valahol a kettő között lesz a tényleges biztosítói szektornak a teljesítménye, tette hozzá a szakember.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Eszeveszett mértékben nőtt a díjbevétel a biztosítási szektorban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018