INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

mol

gyermekgyógyítás

pályázat

terápia

rehabilitáció

Idén is tízmilliókkal segíti a gyermekegészségügyet a Mol programja

Idén is tízmilliókkal segíti a gyermekegészségügyet a Mol programja

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Krónikusan beteg, fogyatékkal élő, vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását és rehabilitációját támogatja idén is csaknem 47 millió forintból a Mol Gyermekgyógyító Programja.

A Mol Gyermekgyógyító Program olyan civilszervezeteknek nyújt támogatást pályázati formában, amelyek krónikusan beteg, fogyatékkal élő, vagy lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoznak, fogalmazott Gáborné Haáz Andreát, a Mol Alapítvány ügyvezetője az InfoRádiónak. Az említett szervezetek jellemzően rehabilitációs, élmény- és művészetterápiás programokat készítenek elő, amelyeknek a célja az, hogy az érintett gyerekeket gyógyítsák, vagy az életminőségüket fejlesszék.

A Mol Gyermekgyógyító Program különlegessége, hogy

elsősorban a humánerőforrás fejlesztéséhez tudnak hozzájárulni,

vagyis nem az eszközvásárlást támogatják, így segítve a gyermekegészségügyet, hanem főként a terapeuták béréhez tudnak hozzájárulni, ismertette a Mol Alapítvány ügyvezetője, amit azért tartanak kiemelten fontosnak, mert a terápiás programok – a tapasztalatok és akár a szülői visszajelzések alapján – nagyon hatásosak és hatékonyak, viszont a tb nem finanszírozza őket. Tehát ezek kiegészítésként tudják hatékonyabbá tenni az alapellátását. Sok esetben a közreműködő terapeuta – művészetterapeuta, kutya- és lovas terapeuta, bohócdoktor és a többi – közreműködői díját tudják megtámogatni akár egész évre, vagy esetleg egy nyári táboroztatás alkalmával a terápiás foglalkozást, ismertette Gáborné Haáz Andrea.

A Mol Gyermekgyógyító Programot először 2005-ben írták ki és azóta, minimális változtatással, de minden évben meghirdetésre kerül, hasonló keretösszeggel, és ilyen formán most

már több mint 500 terápiapiás-rehabilitációs foglalkozás megvalósításához tudtak hozzájárulni

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Idén is tízmilliókkal segít a MOL Gyermekgyógyító Programja - Gáborné Haáz Andrea
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018