eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Idén is tízmilliókkal segíti a gyermekegészségügyet a Mol programja

Krónikusan beteg, fogyatékkal élő, vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását és rehabilitációját támogatja idén is csaknem 47 millió forintból a Mol Gyermekgyógyító Programja.

A Mol Gyermekgyógyító Program olyan civilszervezeteknek nyújt támogatást pályázati formában, amelyek krónikusan beteg, fogyatékkal élő, vagy lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoznak, fogalmazott Gáborné Haáz Andreát, a Mol Alapítvány ügyvezetője az InfoRádiónak. Az említett szervezetek jellemzően rehabilitációs, élmény- és művészetterápiás programokat készítenek elő, amelyeknek a célja az, hogy az érintett gyerekeket gyógyítsák, vagy az életminőségüket fejlesszék.

A Mol Gyermekgyógyító Program különlegessége, hogy

elsősorban a humánerőforrás fejlesztéséhez tudnak hozzájárulni,

vagyis nem az eszközvásárlást támogatják, így segítve a gyermekegészségügyet, hanem főként a terapeuták béréhez tudnak hozzájárulni, ismertette a Mol Alapítvány ügyvezetője, amit azért tartanak kiemelten fontosnak, mert a terápiás programok – a tapasztalatok és akár a szülői visszajelzések alapján – nagyon hatásosak és hatékonyak, viszont a tb nem finanszírozza őket. Tehát ezek kiegészítésként tudják hatékonyabbá tenni az alapellátását. Sok esetben a közreműködő terapeuta – művészetterapeuta, kutya- és lovas terapeuta, bohócdoktor és a többi – közreműködői díját tudják megtámogatni akár egész évre, vagy esetleg egy nyári táboroztatás alkalmával a terápiás foglalkozást, ismertette Gáborné Haáz Andrea.

A Mol Gyermekgyógyító Programot először 2005-ben írták ki és azóta, minimális változtatással, de minden évben meghirdetésre kerül, hasonló keretösszeggel, és ilyen formán most

már több mint 500 terápiapiás-rehabilitációs foglalkozás megvalósításához tudtak hozzájárulni
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×