eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Diákmunkások dolgoznak a kötészet csomagoló részlegében. Hat vidéki nyomda alkotta konzorcium, élén a debreceni Alföldi Nyomdával, pályázaton elnyert három évre szóló megbízás alapján gyártja a jövő évi tankönyv mennyiséget. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Négymilliárd forintot fektetett az állam a nyári diákmunkába

Épp most kellett mintegy 10 százalékkal megemelni a keretösszeget, hogy minden diákmunkás rendesen ki legyen fizetve. A hiányszakmákba is igen sokan jelentkeztek idén nyáron.

A nagy érdeklődésre tekintettel 400 millió forinttal meg kellett emelni a közigazgatási, önkormányzati diákmunkára fordított központi keretösszeget - írja a Napi.hu a Magyar Nemzet pénzügyminisztériumi nformációi alapján.

Az augusztus 31-ig tartó programban részt vevő diákok száma már most 30 ezer, az emeléssel a ráfordítás eléri a 4 milliárd forintot.

A legtöbb fiatalnak, mintegy 27 ezer diáknak a nyári hónapokban az önkormányzatok adnak munkát. A turizmus és vendéglátás területein 2900-an, míg a mezőgazdasági vállalkozásoknál 470-en helyezkedtek el, épp azokban az ágazatokban, ahol nagy a munkaerő-kereslet.

Az önkormányzatoknál a fiatalok keresetét teljes mértékben az állam állja, beleértve a szociális hozzájárulási adót is. A turizmus, vendéglátás, illetve a mezőgazdaság területén dolgozóknál a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegének 75 százalékát kaphatják meg a munkáltatók, így csupán a fennmaradó bérköltséget és járulékokat kell viselniük.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×