INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

diákmunka

idénymunka

pénzügyminisztérium

Diákmunkások dolgoznak a kötészet csomagoló részlegében. Hat vidéki nyomda alkotta konzorcium, élén a debreceni Alföldi Nyomdával, pályázaton elnyert három évre szóló megbízás alapján gyártja a jövő évi tankönyv mennyiséget. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Négymilliárd forintot fektetett az állam a nyári diákmunkába

Infostart

Épp most kellett mintegy 10 százalékkal megemelni a keretösszeget, hogy minden diákmunkás rendesen ki legyen fizetve. A hiányszakmákba is igen sokan jelentkeztek idén nyáron.

A nagy érdeklődésre tekintettel 400 millió forinttal meg kellett emelni a közigazgatási, önkormányzati diákmunkára fordított központi keretösszeget - írja a Napi.hu a Magyar Nemzet pénzügyminisztériumi nformációi alapján.

Az augusztus 31-ig tartó programban részt vevő diákok száma már most 30 ezer, az emeléssel a ráfordítás eléri a 4 milliárd forintot.

A legtöbb fiatalnak, mintegy 27 ezer diáknak a nyári hónapokban az önkormányzatok adnak munkát. A turizmus és vendéglátás területein 2900-an, míg a mezőgazdasági vállalkozásoknál 470-en helyezkedtek el, épp azokban az ágazatokban, ahol nagy a munkaerő-kereslet.

Az önkormányzatoknál a fiatalok keresetét teljes mértékben az állam állja, beleértve a szociális hozzájárulási adót is. A turizmus, vendéglátás, illetve a mezőgazdaság területén dolgozóknál a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegének 75 százalékát kaphatják meg a munkáltatók, így csupán a fennmaradó bérköltséget és járulékokat kell viselniük.

Nyitókép: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018