INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

sony

android

google

okostelefon

Az Androidos piac újabb úttörője fújt visszavonulót

Az Androidos piac újabb úttörője fújt visszavonulót

Infostart

Gyors ütemben követi a HTC eljelentéktelenedését a Sony, amely a legelsők között fogadott az Android platformra. A HTC-hez és a Motorolához hasonlóan a japánoknak sem hozott gazdagságot a Google platformja.

A Sony közzétette második naptári negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, ebből egészséges, jól működő cég képe rajzolódik ki, amelynél azonban az okostelefonok teljesen jelentéktelen szegmenssé váltak - írta a hwsw.hu.

A cég a június 30-án záródó három hónapban 17,9 milliárd dolláros forgalmat könyvelt el, 2 milliárdos nettó profit mellett. A bevétel viszonylag szerény, 5 százalékos növekedést mutat, a profit viszont kilőtt, közel megháromszorozódott.

A legnagyobb zuhanás a "Mobile Communications" szegmensben látszik, amely abszolút értékben a legnagyobb visszaesést érte el és az üzletágak között a legnagyobb veszteséget mutatta.

Bevétele már 2017 második naptári negyedévében is szerény 1,66 milliárd dollárnyi volt, ez most 1,21 milliárdra olvadt. Eközben az értékesített telefonok száma is nagyot esett, 3,4 millió darabról mindössze 2 millióra. Csak összehasonlításképp: ma ahhoz, hogy egy gyártó a top 5-be kerüljön, mintegy 25-28 millió okostelefont kell értékesítenie egy negyedévben, ennek a Sony már tizedét sem produkálja.

A kis volumen mellett érvelt korábban a cég azzal, hogy a high end termékeknél van az igazi profit, így erre fókuszál a Sony és elengedi a belépő és középkategóriát. Ez a számokban egyáltalán nem tükröződik, a tavalyi jelképes üzemi nyereség után most számottevő, 10 milliós veszteséget produkált az üzletág.

A vállalatot a PlayStation-biznisz rántotta meg. A "Game and Network Services" üzletág bevétele mintegy 4,32 milliárd dollárnyi jent tett ki, szemben a tavalyi 3,19 milliárddal - a drámai növekedést a PS4 játékok utáni kiugró igénnyel magyarázza a cég. Ez rántotta meg az üzemi eredményt is, amely megsokszorozódott, 162 millió dollárról egészen 765 millióig ugrott.

Nyitókép: Pxhere
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018