eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin

A fürdőszobára megy el a megtakarításunk

Fürdőszobát és konyhát újítanak fel a legtöbben a lakástakarék-pénztári megtakarításaikból - mondta az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese. Köntös Péter kiemelte: ezt a megtakarítást többen használják felújításra, mint vásárlásra, azért, hogy lakásuk értékét megőrizzék, vagy növeljék.

Az elmúlt években nem történt jelentős trendváltozás: továbbra is a felújítás és a korszerűsítés az a cél, amelyre a legtöbben felhasználják a lakástakarék-pénztári megtakarításaikat – közölte Köntös Péter.

Az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese emlékeztetett: akik most hozzájuthatnak a szerződéses összegükhöz, 4-8 évvel ezelőtt kötöttek szerződést. Ők akkor még jellemzően kisebb betéti összeggel kötötték meg a szerződéseket, és nagyjából 2,5-3 millió forintot tudnak elérni és felhasználni.

„Ennek az összegnek nagyjából a fele a megtakarítás, a fele pedig a fix kamatozású, szerződéskötéskor rögzített kölcsönrész, amit pluszban lehet igényelni. Tehát átlagosan mintegymásfél millió forint körüli megtakarításról és egy hasonló összegű kölcsönigénylési lehetőségről beszélünk” - ismertette.

„Az összeg felhasználásakor a lakás felújítását, korszerűsítését számlákkal kell igazolniuk az ügyfeleknek. A nagyon kézenfekvő eszközökön felül – amiket egyértelműen lakáscélú felhasználásként lehet azonosítani – vannak kevésbé egyértelmű dolgok is. Ilyenek például a beépített bútorok vagy eszközök, amelyek kapcsán fontos szabály, hogy úgy kerüljenek beépítésre, hogy gyakorlatilag a ház vagy az ingatlan részévé váljanak” - tanácsolta Köntös Péter.

Elmondta, hogy jellemzően a fürdőszobát, a fűtési rendszert korszerűsítik, a tisztasági festést vagy a homlokzati szigetelést végzik el a lakástakarék-pénztári megtakarításból. De van egy olyan réteg, amely akár luxusberuházásnak tekinthető dolgokat is megvalósít.

„Egy konyha felújítása az előzőekhez mérten nem az életminőséget közvetlenül befolyásolja, hanem inkább az esztétikai vagy a használati értékén keresztül biztosít kellemesebb közérzetet. És lássuk be, a konyha mégiscsak fontos része az életünknek, ott étkezünk, a barátaink is megfordulnak ott. A konyha az a hely, ahol biztosan találkozunk egymással a családban, éppen ezért fontos, hogy a konyha is jó közérzetet biztosítson a család számára” - tette hozzá az OTP Lakástakarék Zrt. vezérigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×