eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Az OTP bolgár leánya az év bankja Bulgáriában

Az OTP Bank bolgár leánybankja kapta a neves brit pénzügyi szaklap, a The Banker idei rangsorában az év bankja Bulgáriában címet - közölte a bank az MTI-vel pénteken.

A díjat többek között a DSK Bank által elért növekedés, az összteljesítmény, az elmúlt év technológiai és egyéb fejlesztései, az elindított új termékek és szolgáltatások alapján ítéli oda a zsűri - áll a közleményben.

A közlemény idézi a díjat átvevő Doroteja Nikolovát, a DSK Bank ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta: a világ pénzügyi válsága okozta, Bulgáriában még mindig érezhető negatív hatások ellenére a DSK továbbra is vezető szerepet játszik a lakossági bankpiacon, és magas műszaki színvonalú szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.

Az OTP-bankcsoport harmadik negyedéves jelentése szerint a bolgár leánybank eredménye a problémás hitelek fedezettségének növelése miatt jelentősen növekedett kockázati költség nyomán közel felére esett (5,7 milliárd forint), a 25,7 milliárd forintos kilenc havi eredmény azonban meghaladja a 2012. év teljes profitját.

A kilenc havi működési eredmény 11 százalékos csökkenését a bevételek 5 százalékos mérséklődésével, ezen belül is a nettó kamateredmény hasonló arányú csökkenésével magyarázza a jelentés. Eközben a működési költségek 5 százalékkal emelkedtek. A harmadik negyedévben jelentősen megnövelt kockázati költségek ellenére azok kilenc havi szintje éves alapon 34 százalékkal kisebb, mint a bázisidőszakban.

A DSK Bank saját tőkéje 216,78 milliárd forint volt a harmadik negyedév végén, 7 százalékkal több, mint egy éve.

A bank betétállománya 1034 milliárd forintot, míg hitelállománya 1145 milliárd forintot tett ki a negyedév végén.

A tavaly év végi eredmények alapján a DSK-csoport betétpiaci részesedése 11,4 százalék volt, a lakossági szegmensben 16,1 százalék, a vállalati szegmensben 5,1 százalék volt. A DSK hitelpiaci részesedése 12,8 százalék volt, a lakossági hiteleknél 29 százalék, míg a vállalati hiteleknél 6 százalék a részesedése.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×